top of page

JOSEF WESTERLUND 

Vuoret ovat työhuoneeni. Vuorissa ja luonnossa koen todella eläväni. Jokaisesta hetkestä tulee kouriintuntuva. Ihmiset ja kommunikaatio kiehtovat minua ja nautin kun saan luoda seikkailulle ja elämyksille edellytykset. Mutta vuoret eivät ole ainoastaan seikkailua, niissä on myös tilaa pohdinnalle.

 

Olen työskennellyt erätomintojen parissa vuodesta 1999 ja olen tätä nykyä kansainvälisesti hyväksytty vuoristo-opas (IFMGA). Työkenttäni ylettyy Alppeihin ja Pohjois-Skandinaviaan. Työskentelen rinnakkaisesti oman firmani parissa (opaspalvelut ja kurssitoiminta) sekä yhtenä vastuu-kouluttajana Outdoor Academy:ssa. Pyrin turvallisuuden, korkean teknisen laadun sekä johtamisen toteuttamiseen kaikessa työssäni. 

TYÖKOKEMUS

 

Opasurani sai alkunsa Kebnekaisen tunturiasemalla 2000-luvun alussa. Kuuden hyvin opettavaisen sesongin aikana aloin oppia mitä tämä työ tarkoittaa. Samanaikaisesti kuin työskentelin Kebnekaisella tein töitä ongelmanuorten parissa nuorisokodissa (sesongin ulkopuolella). Vuodesta 2002 toimin Outdoor Academy eräkoulutuksen kouluttajana. Tämä on 2-vuotinen ammattiin valmentava erätaitojen ja johtamisen koulutus. Vuodesta 2001 minulla on myös oma firma joka tarjoaa kurssi- ja opaspalveluita. Lyhyinä jaksoina olen toiminut NOLS:in, National Outdoor Leadership Schoolin oppaana USA:ssa ja Mexikossa.

PÄTEVYYS/KOULUTUKSET JA LUVAT/LISENSSIT

 

-  IFMGA/UIAGM/IVBV vuoristo-opas

- hiihto-ohjaaja (alppihiihto ja telemark)

- kalliokiipeilyohjaaja (Rock Climbing Instructor , UIAA)

- lumivyöryturvallisuuden ohjaaja (SLAO)
- melontaohjaaja (NIL)

- selviytymisopas

- työnohjaaja

 

TYÖNOHJAUS

 

Olen erittäin kiinnostunut ihmisten välisestä kommunikaatiosta, johtajuudesta ja ryhmädynamiikasta. Kouluttauduin työnohjaajaksi ja otan vastaan niin yksilö- kuin ryhmätyönohjauksia. Tarjoan aiheesta myös luentoja sekä workshopin kaltaisia tapaamisia. Työarkeni on hyvin vaihteleva, näin ollen minun on etäisyyksistä ja logistiikasta johtuen vaikeata ottaa vastaan pitkäaikaisia toistuvia ohjauksia. Syksyisin ja alkutalvesta vietän kuitenkin useimmiten paljon aikaa kotikentällä Pohjanmaalla, jolloin myös useamman kerran kestävät ohjaukset onnistuvat.

Team Member 

Photo: Elina Sirparanta/ Halti

bottom of page