top of page

En hälsning från SBO till alla starka kvinnor i bergen

Jag jobbar ju sedan några år tillbaka med Svenska bergsguide organisationen som organisation, fungerar som vice ordförande och deltar aktivt i arbetet med och utvecklingen av organisationen. Idag publicerade @sbo_svenska_bergsguideorg inlägget nedan på Instagram. Det finns så många otroligt duktiga kvinnor i bergen, vi hoppas att fler av dem/er skulle vilja göra satsningen för att bli auktoriserade guider.

SBO, 7 mars 2018:

Det händer mycket inom vår organisation just nu. En skidkurs hålls uppe i norra delarna av landet och om bara en dryg vecka startar sista examen för 2015 års kull nere i alperna. Men uppdateringar om detta får vänta. Kika istället på bilden som här är upplagd. Den är tagen under sista examen för 2012 års kull. Fin bild med glada miner. Men det finns ett fel. Ser du det? Det finns bara en tjej med på bilden. Och detta är ändå mer än vad som är standard. Tyvärr. Imorgon, 8/3, är det den internationella kvinnodagen. Men varför vänta med att uppmärksamma denna brist hos oss som organisation? Bara för att det råkar vara ett visst datum? Vi vill som organisation vara med och ändra på två saker. 1: Fler kvinnliga bergsguider 2: Få fler kvinnor till att vilja anlita guider. Vi tror att dessa två punkter är starkt förknippade med varandra och kommer försöka att jobba med bägge. Det hade varit otroligt kul om vi kunde lyckas med att göra vår organisation och och vårt yrke mer jämnställt och mångfaceterat. Men vi behöver er hjälp. Är du en bergsintresserad tjej som sneglat på guideyrket men inte vet i vilken ände du ska starta? Våra eminenta kollegor och vänner har öppnat upp för att vara där till svar och stöd om så skulle vara fallet. Va inte blyg på att höra av dig till: Eva Eskillson på: eva@mountainspirit.info, Sara Widell på: sarawidell@live.se eller Hanna-Kajsa Fernström på: hannakajsa@yahoo.com Är du en bergsintresserad tjej som har en bra idé på hur vi som organisation skulle kunna vända oss mer mot kvinnor? Hör gärna av dig! Hoppas ni kan hjälpa oss att bli bättre på något vi uppenbarligen (ännu) inte behärskar. Med Vänliga Hälsningar// SBO


bottom of page